Category Archives: Classic Rock

Те Видов И Се Заљубив - Маестро Зоран Џорлев* И Сузана Спасовска* - Виолина И Глас (CDr, Album)

Posted on by

8 thoughts on “ Те Видов И Се Заљубив - Маестро Зоран Џорлев* И Сузана Спасовска* - Виолина И Глас (CDr, Album)

  1. The materials published in Macedonian Folk Songs are licensed under the Creative Commons Attribution license. The lyrics of the folk songs are in public domain, but if you use them on your site, please link back to lowsmasiptigotiledanmortmisdihe.coinfo, to acknowledge the years of effort lovingly put in publishing this lowsmasiptigotiledanmortmisdihe.coinfo you!

  2. May 08,  · Марија Димкова и Зоран Џlowsmasiptigotiledanmortmisdihe.coinfo патот на песната. (Песни од Егејот-Мирка Гинова+). Марија Димкова, еден од.

  3. Зоран Џорлев и неговата сопруга Офелија, вчера прославија 26 години брак. Свадбата, ни раскажа Џорлев, била во хотелот „Континентал“ и ја памети како многу весела.

  4. Се друго е Синот на познатиот македонски виолинист, Зоран Џорлев, Наско, по темата „Да би можел“ која ја објави минатата година во месец октомври, сега ја промовира „Ден за ден“ во емисијата „Алтер“.

  5. Зоран Џорлев шест години го водеше националниот ансамбл за народни игри и песни, се до пред некој ден, кога на негово место беше поставен Стојанче Павловски за в.д. директор.

  6. Се трудам максимално да се посветам на младите генерации, со цел да доживеат моменти, кои ќе ги направат исполнети и среќни, и се надевам дека, барем донекаде успевам во тоа.

  7. МКД - Соња Бојаџиева од Унивезитетската клиника за детски болести, Благица Илиеска од Општата болница – Прилеп и Ацо Димов од Клиниката за детска хирургија се меѓу првите на листата на најдобро рангираните.

  8. Зоран Џорлев, Професор по виолина и магистер по фолклористика. Роден е на во Струмица. Виолината ја изучува во основното и средно музичко образование во ДМБУЦ Илија Николовски-Луј.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *